در طول اولین سال های اینترنت، بیشتتر مدل های کسب و کار و روش کسب درآمد از اینترنت با افزایش ترافیک و بازدید و بعد کسب درآمد از این بازدید ها بود. این روش از نظر بسیاری از افراد روش چندان مناسبی برای کسب درآمد نبود. اغلب در این روش، سایت ها از نمایش تبلیغات بنری یا متنی برای کسب درآمد از بازدید خود استفاده می کردند. این روش هنوز هم کاربرد دارد اما دیگر به راحتی ساختن یک سایت و قرار دادن بنر در آن نیست. خوشبختانه، چند مدل کسب و کار وجود دارد که می توانیم از میان آن ها انتخاب کنیم.

امروزه استارتاپ هایی که در غالب شبکه های اجتماعی ظاهر می شوند، راه هایی منحصر به فرد برای کسب درآمد از ابتدای کار خود دارند. در این جا چند مدل کسب و کار اینترنتی و شبکه های اجتماعی را برای شما می آوریم:

۱- مدل فریمیوم (freemium)

این مدل کسب و کار با ارائه یک خدمات پایه به صورت رایگان و سپس فروش خدمات با امکانات بیشتر کار می کند.

شبکه اجتماعی لینکدین (LinkedIn) از این روش استفاده می کند.

۲- مدل معرفی به دیگران (affiliate)

در این مدل کسب و کار ها با هدایت ترافیک سایت به کسب و کارهای دیگر و معرفی سایت های دیگر کسب درآمد می کنند. یک وبلاگ نویس با استفاده از این روش در مدت کوتاهی به درآمدی رسید که کار خود را رها کرد. (جاناتان مید)

۳- مدل اشتراک

در این مدل سایت ها برای ارائه مطالب و محتوای خود از کاربران حق اشتراک دریافت می کنند. این سایت از این مدل استفاده می کند.

۴- مدل کالا های مجازی

سایت ها در این مدل کسب و کار با فروش کالاهای مجازی مثل اسلحه، هدیه یا امتیاز در بازی ها و سایت ها کسب درآمد می کنند.

هدایای شبکه اجتماعی فیسبوک مثال خوبی از این مدل کسب و کار است.

۵- مدل تبلیغات

سایت هایی که بر این روش اتکا دارند مکان های تبلیغاتی سایت خود را به ازای ترافیک یا بازدیدشان می فروشند. هر چه بازدید بیشتر باشد قیمت تبلیغات بالاتر است.

یاهو و مای اسپیس از این روش استفاده می کنند.